neděle 6. listopadu 2011

Berta alias Babetka

Už celý rok odoberám časopis Marina, ktorý si ma získal nielen vďaka svojej autorke-Ivanke Havelkovej (Bellet), ale aj celému nápadu, vytvoriť trochu iný časopis o šitiu. Trochu vybočuje z rady klasických českých časopisov so zameraním na tvorenie, resp. šitie. Je to možno tým oduševnením a láskou k šitiu, ktorá sála nielen z každého riadku Mariny ale aj z každého projektu.
Bellet proste dostala aj mňa. Nie som síce až tak aktívny člen Galérie ako ostatné šikulky, ale Marinu poctivo odkladám na časy keď budem, možno na materskej, alebo keď skončí súčastné hektické obdobie. Každopádne občas neodolám a ten čas si proste nájdem (vysávať, prať a žehliť predsa môžem inokedy:-)) a niečo z Mariny ušijem. Tento krát som sa rozhodla pre Bertu. Bola to láska na prvý pohľad a keďže kamarátka má dcéru-Nikolku, ktorú rada obdarovávam, budúca majiteľka Berty bola jasná. No väčší úspech mala síce u kamarátky, teda maminky obdarovanej, ale myslím, že aj Nikolka sa tvárila docela nadšene.




Inak kamarátka nejako pozabudla meno Berty, len si pamätala začiatočné písmeno. Keďže mala druhý deň štátnice, tak si ju vzala ako talisman do školy a spolužiačkam hovorila, že je to Babetka :-). Spolužiačky boli z nej vraj nadšené a aspoň všetky na chvíľu zabudli na štátnicový stres. Len tak mimochod všetky to urobili, takže Berta/Babetka  sa ako talisman určite osvedčila.

1 komentář:

  1. Milá Anika, myška je moc krásná a Nikolka z ní má radost, je to vidět. Přeji do Tvého blogování a tvoření mnoho sil a inspirace. Pak Ti přeji hodně virtuálních kamarádek. Všechny, které jsem poznala, jsou ohromná zlatíčka. Těším se na Tvé další příspěvky a nápady. Krásný den. Tina

    OdpovědětVymazat